X
    Categories: Cocktail

11 τρόποι να βάλεις παντού το pencil φόρεμα

Το pencil φόρεμα είναι το αγαπημένο κομμάτι κάθε γυναίκας γιατί είναι κλασικό, διαχρονικό και υπέρκομψο μέσα στην απλότητά του. Το συνηθισμένο μήκος είναι το midi ενώ το κοντό μανικάκι σου επιτρέπει να το φοράς όλο το χρόνο. Σε αντίθεση με την pencil φούστα, αυτό είναι ένα ρούχο που μπορείς να βάλεις παντού ευκολότερα αρκεί να ακολουθείς τους κανόνες και να προσαρμόζεσαι στην εκάστοτε περίσταση. Εμείς αγαπάμε την απλότητα στο ντύσιμο, γι αυτό και υιοθετούμε σίγουρα το στιλ με ένα pencil φόρεμα και θα το βάλουμε το φθινόπωρο με διαφορετικά αξεσουάρ, παπούτσια και μακιγιάζ. Πάμε να δούμε πώς.

  1. Το παστέλ pencil φόρεμα δεν σε προδίδει ποτέ

Οι περισσότερες από εμάς θεωρούμε ότι το παστέλ και το λευκό είναι απαγορευτικά χρώματα για το φθινόπωρο ή το χειμώνα. Η αλήθεια όμως είναι ότι είναι πασπαρτού επιλογές και μας λύνουν τα χέρια όταν δεν ξέρουμε τι να βάλουμε. Επίλεξε ένα παστέλ ροζ ή μπεζ φόρεμα με κοντό μανίκι και συνδύασε με ριγέ ασπρόμαυρες γόβες στη δουλειά. Τα γυαλιά ηλίου και ένα μονόχρωμο ζακετάκι αρκούν για ένα office look.

2. Tα αξεσουάρ έχουν τον πρώτο λόγο

Όταν θέλεις να βάλεις πολλά αξεσουάρ, καλό είναι να επιλέγεις ουδέτερα χρώματα για να μην είσαι too much αλλά και να υιοθετείς το στιλ που αγαπάς. Βάλε ένα pencil φόρεμα σε σκούρα μπλε απόχρωση και βάλε μόνο μπεζ αξεσουάρ. Peep toe γόβες, ένας φάκελος ή κλασική τσάντα, ένα κλασικό ρολόι και ένα ζευγάρι θηλυκά κρεμαστά σκουλαρίκια.

3. Πες ναι στους έξυπνους συνδυασμούς

 

Το δερμάτινο pencil φόρεμα σε μαύρο χρώμα είναι ένα κομμάτι που πλέον είναι στη μόδα και το φορούν όλες οι γυναίκες με άνεση και στη δουλειά αλλά και σε βραδινή έξοδο. Αν θέλεις να κάνεις μία τέλεια φθινοπωρινή εμφάνιση, βάλε από πάνω ένα μακρυμάνικο cardigan σε παστέλ χρώμα και γόβες στην ίδια απόχρωση. Πάρε μία μεγάλη λευκή τσάντα και βάλε το αγαπημένο σου κραγιόν.

4. Πάντρεψε το chic με το πιο casual

To mix and match, ως γνωστόν, είναι ένας από τους πιο μοδάτους τρόπους να ντυθείς και όλες οφείλουμε να κάνουμε διάφορες δοκιμές και να πειραματιζόμαστε με τα ρούχα που ήδη έχουμε στην ντουλάπα μας. Σήμερα θα μάθουμε πώς να φοράμε το παστέλ pencil φόρεμα με λίγο πιο casual στιλ. Βάλε από πάνω ένα τζιν πουκάμισο δεμένο στη μέση, τις κομψές γόβες σου και πάρε ένα θηλυκό backpack αντί για κλασική τσάντα.

5. Πουλοβεράκι αντί για σακάκι με pencil φόρεμα

Έχουμε συνηθίσει να φοράμε σακάκι πάνω από pencil φορέματα ή φούστες γιατί θεωρούμε ότι μόνο έτσι συνδυάζονται. Εμείς κάνουμε το στιλ μας λίγο πιο νεανικό και αντικαθιστούμε τις γόβες με τα δερμάτινα flat μποτάκια. Αντί για σακάκι ή ζακέτα, επίλεξε ένα λεπτό cardigan και βάλτο πάνω από το φόρεμα. Ολοκλήρωσε το look με ένα ζευγάρι σκουλαρίκια- κρόσσια.

6. Βάλε χρώμα στη ζωή και στο ντύσιμό σου

Το ροζ και το κόκκινο είναι τα πιο έντονα και θηλυκά χρώματα που μπορεί να επιλέξει μία γυναίκα, ανεξαρτήτως εποχής. Αν δεν τολμάς συνήθως να βάλεις χρώμα στο στιλ σου, σήμερα θα αλλάξεις γνώμη με το κομψό pencil φόρεμα σε φούξια ή κοραλί που θα βάλεις ακόμα και το φθινόπωρο με ένα μπεζ ζακετάκι ή μεσάτο σακάκι και γόβες σε παρόμοια απόχρωση για ομοιόμορφο αποτέλεσμα.

6. Η λευκή δαντέλα σε κάνει πιο chic

Το pencil φόρεμα από λευκή δαντέλα είναι η ιδανική νυφική επιλογή για πολιτικό γάμο και όχι μόνο. Το φθινόπωρο θα κάνει τέλεια αντίθεση με το καλοκαιρινό σου μαύρισμα και θα το βάλεις στο γραφείο με παστέλ γόβες και μαύρο σακάκι ή θα κάνεις statement βραδινή έξοδο με μεταλλικά πέδιλα και ένα λεπτό cardigan πάνω από το φόρεμα. Απόφυγε τα κοσμήματα σε αυτήν την περίπτωση.

7. To σμαραγδί φόρεμα είναι η safe επιλογή για το φθινόπωρο

Ένα σμαραγδί pencil φόρεμα είναι ιδανική επιλογή για το φθινόπωρο. Αντικαθιστά με όμορφο τρόπο τα έντονα πράσινα φορέματα του καλοκαιριού και μπορείς να το φορέσεις από το πρωί στο γραφείο μέχρι τη βραδινή σου έξοδο. Συνδύασε το με χρυσά αξεσουάρ για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Κάποια φθινοπωρινά και χειμερινά χρώματα έχουν ξεχωριστή θέση στην ντουλάπα μας γιατί είναι κομψά και ταιριάζουν σε κάθε χρώμα δέρματος και μαλλιών. Το σμαραγδί είναι ένα από αυτά και δεν γίνεται να λείπει από το ντύσιμό μας. Φόρεσέ το σε pencil φόρεμα και συνδύασε με pointy λευκές γόβες και ένα minimal χρυσό necklace.

8. Η εντυπωσιακή επιλογή για fashionistas

Το glamorous στοιχείο είναι απαραίτητο σε κάθε fashionista και όχι μόνο για πολύ βραδινές εμφανίσεις. Θα το βάλεις σε ένα special event, όπως είναι ένας γάμος με κλασικά πέδιλα και clutch bag αλλά μπορείς να παίξεις με τους συνδυασμούς  και να το κάνεις λίγο πιο καθημερινό. Βάλε ένα sequin pencil φόρεμα με μπαλαρίνες ή oxfords και ένα τζιν μπουφανάκι.

9. Δοκίμασε ένα ιδιαίτερο print

Ωραία είναι τα μονόχρωμα κομμάτια που φοράμε διαχρονικά και ταιριάζουν με τα πάντα αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να ενσωματώνουμε στο στιλ μας πού και πού κάτι καινούριο. Ένα print σε σκούρα ή γήινη απόχρωση είναι εξίσου ασφαλής και δεν χρειάζεται πολλά αξεσουάρ ή χρώματα. Βάλε ένα ανάλογο pencil φόρεμα με δερμάτινα μποτάκια ή μπότες και κομψά σκουλαρίκια.

10. Γίνε rock και edgy με μαύρο pencil φόρεμα

Αν αγαπάμε ένα χρωματικό συνδυασμό, αυτός είναι το άσπρο με το μαύρο. Είναι παντός καιρού, εποχής και μόδας και δεν θα κάνουμε ποτέ στιλιστικό λάθος. Βάλε ένα άνετο μαύρο pencil φόρεμα και κάνε mix and match με ένα rock leather jacket και μεγάλα ρετρό γυαλιά ηλίου. Αν θέλεις να κινείσαι με άνεση όλη τη μέρα, επίλεξε λευκά sneakers (όπως είναι τα stan smith) και κάνε τη διαφορά.

11. Η casual αλλά στιλάτη εκδοχή σου

Η casual εκδοχή σου είναι από μαλακό denim ύφασμα και σε περιμένει να το βάλεις από το πρωί μέχρι το βράδυ. Κολακεύει όλες τις σιλουέτες και θα το βάλεις με διαφορετικά αξεσουάρ. Το πρωί με λευκά sneakers και ένα headband και το βράδυ με ένα μαύρο καπέλο fedora και παστέλ γόβες.

 

Κάθε γυναίκα πρέπει να έχει στην κατοχή της τουλάχιστον ένα pencil φόρεμα που θα βάζει στο γραφείο, σε βραδινά events αλλά και σε έξυπνα mix and match. Εμείς βρήκαμε μόνο μερικές ενδεικτικές επιλογές για τη νέα σεζόν που μπαίνει σιγά σιγά και είναι στο χέρι σου να κάνεις ευρηματικούς αλλά και πρακτικούς συνδυασμούς. Μην ξεχνάς να ντύνεσαι με τον τρόπο που εκφράζει εσένα και όχι με το τι είναι στη μόδα απλά.

Katerina: