Πώς θα βάλουμε τα shirt dresses

shirt dresses 5 - Πώς θα βάλουμε τα shirt dresses

Τα shirt dresses ή φορέματα chemisier ή φορέματα που μοιάζουν με μακριά πουκάμισα, είναι μία συνήθεια που υιοθετούμε κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Το λεπτό ύφασμα του εν λόγω φορέματος και το κοντό μήκος μας βοηθά στο να κάνουμε ανάλαφρους συνδυασμούς στην παραλία, στις βόλτες στο νησί και στα θερινά μπαράκια. Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλουμε το ρούχο στο πατάρι μέχρι να ξαναέρθει το καλοκαίρι και να μην το ‘εκμεταλλευτούμε’ δεόντως και στις χειμερινές μας εμφανίσεις.
Το παν είναι το layering. Το shirt dress δεν φοριέται σκέτο, αλλά μπορεί να ‘συμβάλει’ στη δημιουργία fashionable outfits χωρίς κόπο.

Το λευκό-μπλε ριγέ shirt dress μένει οπωσδήποτε στην ντουλάπα μας γιατί μπορεί να φορεθεί με πάρα πολλούς τρόπους. Σκέτο, με καλσόν και biker boots, με λεπτό cardigan για τις πιο ζεστές μέρες, με πουλόβερ από πάνω για urban college style, ή με μία ζώνη για πιο girly αποτέλεσμα.

Το ίδιο ισχύει και για τη λευκή εκδοχή του, που αποτελεί κομμάτι πασπαρτού και λειτουργεί ως ιδανική βάση για κάθε στιλ ντυσίματος. Βάλε μία καφέ δερμάτινη ζώνη ψηλά στη μέση, ένα λεπτό καλσόν από δαντέλα, oxford shoes, ένα παρκά παλτό και έχεις ένα all day outfit.

Αν έχεις ‘ξεμείνει’ με ένα shirt dress που είναι σχετικά κοντό για εσένα, βάλτο σαν κλασικό πουκάμισο μέσα από τζιν βερμούδα ώστε να είναι αρκετά φαρδύ και άνετο. Ένα δερμάτινο μπουφάν ολοκληρώνει το grunge style.

Δεν υπάρχει πιο safe επιλογή από ένα μαύρο φόρεμα με κουμπάκια που είναι φαρδύ και εύχρηστο. Συνδύασέ το μαύρες γαλότσες για πρωινό στιλ ή με over the knee boots για πιο βραδινές εμφανίσεις.

Το πιο κοριτσίστικο και νεανικό στιλ χρειάζεται λίγες μόνο πινελιές: ένα λευκό shirt dress, ένα καρό μακρύ πουκάμισο, ένα λεπτό καλσόν, χοντρά καλτσάκια και flat μποτάκια σε όποιο στιλ σου αρέσουν.

Τα φορέματα chemisier, δηλαδή σε στιλ πουκάμισο, θα τα βρεις σε πληθώρα μήκους, χρώματος, σχεδίου, υφάσματος και στιλ. Από τα κλασικά αέρινα κοντά πουκάμισα μέχρι τα πιο χειμερινά ‘βαριά’ φορέματα που είναι σαν να είναι deux pieces, πρέπει να υιοθετήσεις την τάση στα φορέματα και να αναδείξεις τον girly-classy εαυτό σου.

Outfit ideas για τα φορέματα chemisier 

Το λαδί χρώμα είναι so hot right now. Με μακρύ μανίκι και μεγάλο φιόγκο, θα γίνει το ένα από τα πιο απαραίτητα κομμάτια της ντουλάπας σου.

Το bleu roi είναι η επιτομή της κομψότητας. Αυτό το στιλ φορέματα chemisier είναι ιδανικά με λεπτή ζακέτα, πουά καλσόν και oxfords.

Να πώς θα ‘φέρεις μαζί’ δύο trends. Το floral με το chemisier είναι σαν το βούτυρο με τη μαρμελάδα. Φτιάχτηκαν για να είναι μαζί!

Όταν το chemisier φόρεμα είναι πολύ κοντό για εσένα (επειδή είσαι προικισμένη με αρκετό ύψος), κάνε τα κλασικό πουκάμισο. Βάλε την μπροστινή πλευρά μέσα από το τζιν και άσε την πίσω πλευρά απ’έξω. Είναι μία in style εμφάνιση.

Για τις πιο ‘προχωρημένες’, αυτό είναι ένα απίστευτο κομμάτι που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Άνοιξη. Η ιδέα του bustier και η αίσθηση του ασπρόμαυρου θα μπορούσε να είναι και δημιούργημα της ίδιας της Coco Chanel.

To denim, σε οποιαδήποτε μορφή του, δεν θα σε απογοητεύσει ποτέ. Το αντίστοιχο φόρεμα chemisier είναι τέλειο για κάθε περίσταση και αναδεικνύεται υπέροχα με ankle boots, brogues αλλά και τις αγαπημένες άνετες μπαλαρίνες σου.

Μας έχει συναρπάσει αυτό το safari look! Η γήινη απόχρωσή του λειτουργεί ως καμβάς για το υπόλοιπο styling. Εμείς θα σε συμβουλεύαμε να μην το ‘ρισκάρεις’ με πολλά χρώματα και colour blocking, αλλά να δημιουργήσεις ένα αρμονικό safari style με μπεζ, καφέ και λευκές αποχρώσεις.

Το ροζ παστέλ είναι φτιαγμένο για ρομαντικά κορίτσια. Αν δεν είσαι ένα από αυτά, βάλε τα biker boots σου και κάνε το απόλυτα mix and match!


Σου άρεσε? Μοιράσου το με τους φίλους σου!

Δες ακόμα :

Posted by Katerina on 9 December 2014